Massage bij Burn-out

Een massage kan een waardevolle ondersteuning bieden bij stress of burn-out.

Een burn-out is het gevolg van langdurige stress, je lichaam en geest zijn volledig uitgeput doordat het lange tijd over bepaalde grenzen is gegaan. Je hebt last van vermoeidheid, concentratieproblemen, angst, prikkelbaarheid, huilbuien, machteloosheid, onzekerheid, boosheid, enz. Dit zijn nog maar enkele symptomen, het zijn er teveel om op te noemen.

Herstellen van een burn-out heeft tijd nodig en een massage nemen op regelmatige tijdstippen kan hier heel goed bij helpen om het herstel bevorderen/versnellen. Bij een massage komen stress verlagende stoffen (hormonen) vrij waardoor het lichaam in rust/ontspanning komt. Ook word het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd, hierdoor komt de energiestroming in het lichaam weer in balans.

Natuurlijk is het met één massage niet opgelost, maar het kan je wel weer het gevoel geven hoe het aanvoelde om ontspannen te zijn. Waardoor de balans tussen lichaam en geest weer verbeterd wordt en je daardoor weer meer energie/zin krijgt in andere dingen.

Na de eerste massage wordt er in overleg een advies/behandelplan opgesteld, dat gebaseerd is op de ernst van de klacht.

#burnout
#stress
#massage
#herstel